Poszukiwane historie z Grabówka

Published

Tego lata na Grabówku zagości projekt Mapy Sentymentalnej. Stowarzyszenie Traffic Design zaprasza seniorów z dzielnicy na warsztaty, które odbędą się 12 lipca w Szkole Podstawowej nr 17.

RAW_3208.jpgRAW_3628.jpg

To już czwarta edycja projektu, w ramach którego poszukujemy nieco zapomnianych historii z różnych dzielnic. Za nami już mapy ulicy Starowiejskiej oraz Oksywia i Orłowa. Podczas tej edycji chcemy poznać sekrety Grabówka.

Monika Domańska - koordynatorka projektu

12 lipca o godzinie 17 w Szkole Podstawowej nr 17 (ul. Grabowo 12) odbędą się warsztaty dla zainteresowanych. Stowarzyszenie Traffic Design szuka osób w wieku 55+, które zechcą opowiedzieć o Grabówku swojej młodości - dzieląc się swoimi osobistymi historiami, anegdotami, lokalnymi legendami.
RAW_4328 _72dpi.jpg
Na warsztaty obowiązują zapisy. Zgłoszenia przyjmowane są pod numerem telefonu 693 267 181 oraz drogą mailową na kontakt@trafficdesign.pl. We wrześniu odbędzie się spacer po dzielnicy szlakiem zebranych wspomnień. Będzie to zarazem wernisaż projektu.
RAW_4238 _72dpi.jpg
Wydarzenie jest współfinansowane ze środków Miasta Gdynia.
RAW_4291 _72dpi.jpg

Copy as a Plain Text

Ponownie Gramy w Zielone w parku Kolibki

27 sierpnia od godziny 12:00 do 18:00 odbędzie się druga edycja wydarzenia Graj w Zielone. Poza food truckami oraz muzyką w parku na Kolibkach będzie można m.in. poznać zdrowotne właściwości lokalnych ziół, uczestniczyć w wyprzedaży bagażnikowej, ćwiczyć jogę na trawie oraz przejść szkolenie z pierwszej pomocy.