Premiera filmu RURALES  piątek, 8 maja 2015 godz. 20.00 tuBAZA

Stowarzyszenie Traffic Design zaprasza na premierę krótkometrażowego filmu „Rurales”. Przyjdźcie i zobaczcie jak związani na co dzień z ulicami miasta street artowcy odnaleźli się na polskich wsiach i w małych miasteczkach.

Krik, Seikon, Jacyndol wyruszają w trasę po Polsce, by szukać ciekawych miejsc do malowania. Z ich podróży powstała opowieść nie tylko o street arcie i pasji malowania, ale też widziana z nieoczywistej perspektywy narracja o polskiej wsi: naturze, krajobrazach i mieszkańcach zaprezentowana w materiale jcoba, którego znacie między innymi z zeszłorocznych filmowych materiałów Traffic Design.

Rurales to film, który jest zapisem miesięcy pracy, tysięcy pokonanych kilometrów i dziesiątek odwiedzonych miejscowości. Artyści odkrywają lokalizacje zapomniane i pełne kontrastów. Na kolejnych etapach podróży dołączają do nich goście, w filmie pojawiają się między innymi Gregor Gonsior, SC Szyman, Mrufig, Proembrion.

Przed projekcją zaprezentujemy także przygotowany przez Maćka Salamona zwiastun 5. edycji Festiwalu Traffic Design, który rozpoczyna się 8 czerwca.

Pokaz filmowy sponsoruje Miasto Gdynia.

Rurales 2015
Czas trwania: 30 minut
Zdjęcia i montaż: jckob

10941870_614422775359845_5080278309835819177_n.jpg

Startuje literniczy Traffic Design

8 - 28 czerwcaRusza Festiwal Sztuki Miejskiej Traffic Design. W tym roku puszczamy oko do korzeni festiwalu, łącząc liternictwo z klimatem ulic. Oprócz artystycznych interwencji nie zabraknie akcji angażujących mieszkańców oraz imprez okołofestiwalowych.